abrano+

مزایا و معایب ۶ سیستم خودپرداخت در خرده‌فروشی

farbod
آخرین به روز رسانی ۳ اسفند ۱۴۰۱
مزایا و معایب 6 سیستم خودپرداخت در خرده‌فروشی
زمان مطالعه: 10 دقیقه

معرفی سیستم‌های خودپرداخت

سیستم های خودپرداخت مناسب می‌توانند یک خرده‌فروش را از رقبا متمایز کنند. در این مقاله با مزایا و معایب ۶ گزینه خودپرداخت (Self-Checkout) آشنا خواهید شد.

استفاده موفقیت‌آمیز از سیستم خودپرداخت می‌تواند یک خرده‌فروش را از رقبا متمایز کند، فرآیند پرداخت را بهینه کند و مشتریان بیشتری را جذب کند. راه‌حل‌های خودپرداخت برای سال‌ها کلید موفقیت خرده‌فروشی، به‌ویژه برای فروشگاه‌های مواد غذایی و سوپرمارکت‌ها بوده اند. با این حال، تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه سیستمی را انتخاب کنید ممکن است یک چالش باشد.

جنبه‌های اصلی که در هنگام مقایسه سیستم‌های خودپرداخت، باید در نظر بگیرید هزینه فضا، کارایی آنها و تجربه مشتری که ایجاد می‌کنند خواهد بود. مزایا و معایب مربوط به این جنبه‌ها، هنگام بررسی گزینه‌های مختلف باید در مرکز توجه شما باشد.

در سبزافزار آریا، ما راه‌حل‌های دیجیتالی پیشرفته را برای خرده‌فروشانی که می‌خواهند در این صنعت پیشرو باشند، توسعه می‌دهیم. در این مقاله، ما از بینش گسترده خود در مورد فضای خرده‌فروشی استفاده کرده‌ایم تا یک نمای کلی از رایج‌ترین سیستم‌های خودپرداخت و مزایا و معایب آنها ارائه دهیم.

۱ – میزهای خودپرداخت خرده‌فروشی سریع

میزهای خودپرداخت خرده‌فروشی یکی از متداول‌ترین انواع صندوق‌های خودپرداخت است که امروزه در بسیاری از فروشگاه‌ها دیده می‌شود.

میزهای خودپرداخت خرده‌فروشی سریع

سادگی میزهای خودپرداخت یکی از مزیت‌های اصلی آنها است: مشتری از دستگاهی برای پویش اقلام استفاده می‌کند و آنها را در یک کیسه قرار می‌دهد.

وزن اقلام موجود در کیسه اندازه‌گیری می‌شود تا تأیید شود که کالای پویش شده همان چیزی است که به کیسه اضافه شده است. مشتریان می‌توانند با استفاده از پول نقد یا کارت، هزینه اقلام را پرداخت کنند.

هزینه فضا

وقتی صحبت از هزینه فضا به میان می‌آید، میزهای خودپرداخت قطعاً فضای کمتری را نسبت به میزهای صندوقدارها اشغال می‌کنند. از آنجایی که خودپرداخت معمولاً سریع‌تر از صندوقدارها است، معمولاً یک صف در هر میز خودپرداخت وجود دارد که باعث صرفه‌جویی در فضای اضافی می‌شود.

با این حال، در مقایسه با سایر گزینه‌های خودپرداخت، میزهای خودپرداخت یک نقطه ضعف دارند – آنها یکی از گزینه‌های با حداقل بهینه‌سازی از نظر هزینه فضا هستند.

بهره‌وری

وقتی صحبت از کارایی می شود، برخی از ملاحظات در مورد میزهای خودپرداخت قابل ذکر است:

  • کاهش زمان انتظار در مقایسه با استفاده از صف صندوق‌دار. با این حال، سرعت تراکنش به طور قابل توجهی در مقایسه با برخی از سیستم‌های دیگر ارائه شده در این مقاله کمتر است.
  • کاهش هزینه‌های نیروی کار، زیرا یکی از کارکنان می‌تواند چندین میز خودپرداخت را تحت نظر بگیرد.
  • تعامل بالای مشتری: خریداران باید بارکدهای محصول را پویش کرده و محصولات را در قسمت بسته‌بندی قرار دهند و گاهی اوقات حتی محصولات را وزن کنند.
  • به طور کلی یک عیب آشکار از میزهای خودپرداخت، دزدی از مغازه است. فروشگاهی که ۵۵ تا ۶۰ درصد از تراکنش‌ها را از طریق میز خودپرداخت انجام می‌دهد، می‌تواند انتظار خسارت ۳۱ درصد بیشتر را داشته باشد. با این حال، با کاهش هزینه‌ها و بهبود مداوم امنیت، این درصد به مرور زمان کاهش خواهد یافت.
تجربه مشتری

سرعت ثبت تراکنش، بازرسی حس شده، قابلیت اطمینان، سهولت استفاده و لذت بردن از تاثیرگذارترین عوامل منجر به رضایت مشتری هستند. با در نظر گرفتن این موضوع، این شکل خودپرداخت در مقایسه با میزهای صندوق‌دارها دارای مزیت است، اما از سایر سیستم‌های فهرست‌شده در ادامه مقاله، عقب‌تر است.

از آنجایی که میزهای خودپرداخت مدت‌هاست که در دسترس بوده‌اند، اکثر مشتریان کاملاً به این تجربه عادت کرده‌اند.

با اینکه میزهای خودپرداخت استفاده از فضا، کارایی و رضایت مشتری را بهینه می‌کنند، سهولت استفاده از آنها را می‌توان بیشتر بهبود بخشید. بر اساس یک مطالعه، ۷۴ درصد از مشتریان می‌گویند که مشکل در ثبت اقلام و لغو شدن مکرر، بزرگ‌ترین نگرانی آنها در مورد این فناوری بوده است. ۵۹ درصد از مصرف‌کنندگان گفته اند که در صورت بهبود این فناوری، احتمال بیشتری برای استفاده از خودپرداخت برایشان وجود خواهد داشت.

۲ – پویشگر همراه و چرخ خریدهای هوشمند

یک سطح بالاتر از سیستم خودپرداخت در مقایسه با میزهای خودپرداخت، پویشگرهای همراه و چرخ خریدهای هوشمند هستند. با استفاده از این فناوری که توسط فروشگاه ارائه می‌شود به خریداران این امکان ارائه می‌شود که کالاها را در حین افزودن به سبد یا چرخ خرید، پویش کنند.

مشتری تنها باید یک چرخ خرید هوشمند یا یک پویشگر را برداشته و آماده خرید باشد. برخی از چرخ خریدهای هوشمند دارای ترازوهای داخلی هستند تا مشتریان بتوانند محصولات را وزن کنند.

هزینه فضا

وقتی صحبت از هزینه فضا به میان می‌آید، پویشگرهای همراه و چرخ خرید‌های هوشمند در مقایسه با میزهای صندوقدارها و میزهای خودپرداخت برتری دارند. آنها بدون شک فضای بسیار کمتری را اشغال می‌کنند.

بهره‌وری

در اینجا برخی از ملاحظات در مورد کارایی این راه‌حل وجود دارد:

  • زمان انتظار این سیستم بسیار کم است زیرا به محض دریافت همه موارد، پرداخت انجام می‌شود.
  • این سیستم همچنین هزینه‌های نیروی کار را کاهش می دهد، اما از نظر فناوری این سیستم یکی از گران‌ترین‌هاست زیرا هر سبد و چرخ خرید باید به پویشگر، ترازو، دوربین‌ها و تبلت مخصوص به خود مجهز شود.
  • در پویشگرهای همراه و چرخ خرید‌های هوشمند، مشتریان گاهی اوقات نیاز به وزن کردن محصولات دارند که این امر می‌تواند سرعت آنها را تا حدودی کاهش دهد.
  • دزدی از مغازه در این سیستم نیز هنوز یکی از نگرانی‌ها است.
تجربه مشتری

مزیت اصلی این راه‌حل این است که یک نمای کلی در زمان واقعی از هزینه تمام اقلام برداشت شده ارائه می‌دهد. این چیزی است که به کاربردی بودن و لذت بردن از این راه‌حل کمک می‌کند.

سرعت تراکنش، بازرسی حس شده و قابلیت اطمینان در مورد این سیستم نیز بسیار بالا است.

اگرچه پویشگرهای همراه و چرخ خرید‌های هوشمند کارآمدتر از میزهای خودپرداخت هستند، اما می‌توانند پرهزینه‌تر باشند زیرا به سخت‌افزار بیشتری نیاز دارند.

۳ – سیستم‌های کیوسک خودپرداخت

کیوسک‌های خودپرداخت معمولاً در خرده‌فروشی مواد غذایی و برای فروش لباس‌ها و اقلام حجیم و یا مکان‌های تفریحی استفاده می‌شوند.

سیستم‌های کیوسک خودپرداخت

هنگامی که این سیستم برای فروش مواد غذایی و موارد مشابه استفاده می‌شود، کیوسک‌ها معمولاً ترکیبی از نرم‌افزار مدیریت سفارش و موجودی مواد غذایی و سخت‌افزار POS هستند. آنها به مشتریان اجازه می‌دهند اقلام موردنظر خود را انتخاب کرده و با استفاده از کارت بانکی یا اعتباری‌شان پرداخت کنند.

هزینه فضا

هزینه فضا برای این راه‌حل معمولاً برای خرده‌فروشی مد و پوشاک مقرون‌ به‌صرفه است. مخصوصاً برای پیش‌سفارش یا خریدهای حجیم که پرسنل فروشگاه، کالاها را در اختیار شما قرار می‌دهند مناسب است و برای سوپرمارکت‌ها کمتر استفاده می‌شود.

بهره‌وری

وقتی صحبت از کارایی می‌شود، کیوسک‌ها موارد زیر را ارائه می‌دهند:

  • کاهش زمان انتظار در مقایسه با استفاده از میزهای صندوقدارها. تنها کافی است که مشتریان در فروشگاه قدم بزنند، سفارش دهند و بدون نیاز به صف انتظار، پرداخت کنند.
  • پیش‌سفارش یا خریدهای حجیم کارآمدتر که در آن پرسنل فروشگاه باید کالاها را جمع‌آوری کرده و در اختیار مشتری قرار دهند.
  • برای خرده‌فروشی‌ها و رستوران‌ها راحتی را به ارمغان می‌آورد زیرا مشتریان را قادر می‌سازد تا تغییرات لازم را در سفارش خود اعمال نمایند و در حین افزودن اقلام، دید کلی واضحی داشته باشند.
  • کاهش هزینه‌های نیروی کار زیرا یکی از کارکنان می‌تواند چندین کیوسک خودپرداخت را تحت نظر داشته باشد.
  • از آنجایی که اقلام معمولاً هنوز توسط کارمندان تحویل داده می‌شود یا می‌توان آنها را با دسترسی به کمدهای دیجیتالی تحویل گرفت، خطر سرقت با این راه‌حل به حداقل می‌رسد.
تجربه مشتری

از نظر سرعت تراکنش، این سیستم از برخی گزینه‌ها جلوتر است، اما از سایر گزینه‌ها پیشرفته‌تر نیست.

وقتی صحبت از غذاهای آماده و اقلام حجیم می‌شود، این تجربه ترجیحی مشتری است.

بازرسی حس شده، قابلیت اطمینان، سهولت استفاده و لذت بردن برای مشتریانی که از این سیستم استفاده می‌کنند، به همان اندازه‌ای که می‌تواند در دیگر موارد باشد بهینه است.

در مجموع، در کنار پیش‌سفارش و تسویه‌حساب آنلاین، کیوسک‌ها یکی از راحت‌ترین گزینه‌های خودپرداخت برای خرده‌فروشانی است که غذا می‌فروشند و می‌تواند برای انواع دیگر محصولات و فروشگاه‌ها نیز در نظر گرفته شوند.

۴ – خودپرداخت‌های دروازه پویش شناسایی فرکانس رادیویی

دروازه‌های پویش شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) یک راه‌حل فنی هستند که معمولاً به عنوان یک اقدام امنیتی برای اطمینان از دزدیده نشدن کالاها استفاده می‌شود. با این حال، RFID اکنون در نوسازی خرده‌فروشی کاربرد جدیدی پیدا نموده است.

دروازه‌های پویش RFID به مشتریان این امکان را می‌دهند که یک چرخ خرید پر از مواد غذایی یا سایر کالاها را پویش نموده و بدون توقف، فقط با عبور از دروازه‌ها، آن‌ها را پرداخت کنند. مشتری چرخ خرید را داخل دروازه وارد می‌کند، لیستی از اقلام را که روی صفحه کیوسک نمایش داده می‌شود را می‌بیند و با کارت، پول نقد یا با پویش کف دست خود پرداخت می‌کند.

هزینه فضا

دروازه های پویش RFID یکی از مقرون ‌به‌صرفه‌ترین راه‌حل‎ها در مورد فضا هستند. آنها فضای بسیار کمتری را نسبت به میزهای خودپرداخت معمولی اختصاص می‌دهند.

بهره‌وری

وقتی صحبت از کارایی می‌شود، برخی از ملاحظات در مورد دروازه‌های پویش RFID قابل ذکر است:

  • زمان انتظار در مقایسه با اکثر راه‌حل‌های خودپرداخت به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
  • هزینه‌های نیروی کار نیز کاهش می‌یابد زیرا یکی از کارکنان می‌تواند چندین دروازه خودپرداخت را تحت‌نظر بگیرد.
  • با استفاده از دروازه‌های پویش RFID، نیازی نیست که مشتریان قبل از خروج از فروشگاه، اقلام را از چرخ خرید بیرون بیاورند، آنها را پویش کنند، یا در کیسه قرار دهند – فقط کافی است که آنها پرداخت را انجام داده و از دروازه عبور کنند.
  • همانند سایر اشکال خودپرداخت، نگرانی اصلی در مورد دروازه‌های RFID، دزدی از فروشگاه است. با توجه به اینکه برچسب های RFID به راحتی قابل تشخیص و حذف هستند، اقدامات امنیتی بیشتری برای کاهش تلفات در این راه‌حل مورد نیاز است.
تجربه مشتری

۷۲ درصد از مصرف‌کنندگانی که در یک مطالعه جهانی مورد بررسی قرار گرفتند، در میان محبوب‌ترین فناوری‌های خرده‌فروشی در فروشگاه به فناوری که به آن‌ها اجازه می‌دهد زمان صرف شده برای چک کردن را کاهش دهند رتبه‌ بیشتری داده‌اند. RFID قطعاً مناسب این امر است.

از نظر بازرسی حس شده، پویش RFID از راه‌حل‌های پویش بارکد که به مشتریان اجازه می‌دهد ببینند هنگام خرید چقدر هزینه می‌کنند پیشی گرفته است.

این سیستم خودپرداخت از نظر قابلیت اطمینان، سهولت استفاده و لذت بردن نیز در میان برترین‌ها قرار دارد.

با استفاده از برچسب‌‌های RFID و دروازه‌‌های پویشگر، خرده‌فروشان زمان خرید را با موفقیت کاهش داده و تجربه مشتریان خود را بهبود می‌بخشند. این سیستم خودپرداخت به دلیل نیاز به داشتن برچسب‌هایی برای همه کالاها در فروشگاه پرهزینه بوده و دروازه‌های پویش می‌توانند بسیار گران باشند، اما از نظر تجربه مشتری این فناوری بسیار بهینه است.

۵ – حسگرهای خودپرداخت و هوش مصنوعی (Amazon Go)

هنگامی که در مورد حسگرهای خودپرداخت صحبت می‌کنیم، نباید از نام تجاری که آنها را آزمایش کرده است غافل شویم: Amazon Go.

برخلاف اکثر سیستم‌های خودپرداخت دیگر، فروشگاه‌های دارای حسگر نیازی به ثبت نام یا پرداخت ندارند. آمازون برای ایجاد یکی از بهینه‌ترین سیستم‌های خودپرداخت، پیشرفته‌ترین الگوریتم‌های یادگیری ماشین، بینایی کامپیوتر و هوش مصنوعی را با هم متصل کرده است.

وقتی مشتری وارد فروشگاه می‌شود، کد QR موجود در اپلیکیشن موبایل خود را به سمت پویشگر گرفته و پس از تایید از دروازه ورودی عبور می‌کند. دوربین‌ها مشتری را در اطراف دنبال می‌کنند و آنچه را که با استفاده از بینایی کامپیوتری برداشته‌ است ردیابی می‌کنند. قفسه‌های هوشمند مجهز به انواع حسگرها آنچه را که دوربین‌ها می‌بینند تایید می‌کنند.

اقلام به یک سبد مجازی اضافه می‌شوند و هزینه کالاهای خریداری شده، با خروج مشتریان از فروشگاه به طور خودکار دریافت می‌شود.

هزینه فضا

حسگرهای خودپرداخت یکی از بهینه‌ترین راه‌حل‌ها در مورد فضا هستند – آنها تقریباً هیچ فضایی را به جز دروازه‌ای که مشتری از آن عبور می‌کند -که در همه فروشگاه‌ها مورد نیاز است- اشغال نمی‌کنند.

بهره‌وری

از نظر کارایی، در اینجا برخی از مزایای حسگرهای خودپرداخت و هوش مصنوعی آورده شده است:

  • زمان انتظار تسویه‌حساب با سنسورهای خودپرداخت تقریباً وجود ندارد. با این حال، یک عیب بالقوه غافلگیرکننده مربوط به زمان وجود دارد.
  • مانند راه‌حل‌های دیگر، هزینه‌های نیروی کار کمتر است زیرا تنها کارکنانی که توسط این راه‌حل موردنیاز هستند، کسانی هستند که مسئول امنیت و پیشگیری از سرقت هستند.
  • نیازی به پویش اقلام با این راه‌حل نیست، بنابراین راه‌حل برای مشتری و خرده‌فروش بسیار کارآمد است.
  • با توجه به دوربین‌های زیادی که در فروشگاه‌ها قرار گرفته‌اند، بعید است که بسیاری از مردم با این نوع خودپرداخت از فروشگاه‌ها دزدی کنند.
تجربه مشتری

از نظر سرعت تراکنش، این راه‌حل از همه راه‌حل‌ها پیشروتر است.

با این حال، وقتی صحبت از بازرسی حس‌شده به میان می‌آید، برخی از افراد نگران مسائل مربوط به حریم خصوصی هستند که گزینه خودپرداخت Amazon Go مستلزم حفظ آن است.

صورت‌حساب مشتریان برای ردیابی آنچه می‌خرند به نام‌شان پیوند می‌خورد (که با گزینه‌های خودپرداخت امروزی طبیعی است). با این حال، آنها همچنین به صورت بصری دنبال می‌شوند تا نحوه رفتار آنها و آنچه را که نمی‌خرند ردیابی شود. برخی از مشتریان از این که یک شرکت، شناخت کاملی از الگوهای انتخاب آنها داشته باشد، دلهره دارند.

قابلیت اطمینان، سهولت استفاده و لذت بردن در این راه‌حل به اوج خود رسیده است که صف‌های طولانی در مقابل فروشگاه‌های جدید AmazonGo آن را مورد تایید قرار می‌دهد. به احتمال زیاد نیاز به بازسازی فروشگاه‌ها و هزینه سرمایه‌گذاری زیاد، دلیل نفوذ کند این نوع راه‌حل‌ها در بازار است.

۶ – برنامه‌های خودپرداخت تلفن همراه: پویش کن و برو

یک مطالعه اخیر نشان داده است که ۶۰ درصد از مصرف‌کنندگان در سطح جهان ترجیح می‌دهند تجربه خودپرداخت «فقط قدم بزن و خارج شو» مشابه Amazon Go داشته باشند. یک راه‌حل مقرون‌به‌صرفه‌تر که به سرمایه‌گذاری غیرقابل مقایسه کمتری در فناوری نسبت به حسگرهای خودپرداخت نیاز دارد، برنامه تلفن همراه پویش کن و برو است.

برنامه‌های خودپرداخت تلفن همراه

استفاده از این راه‌حل بسیار ساده است: مشتری برنامه را دانلود می‌کند و اطلاعات شخصی و اطلاعات پرداخت خود را پر می‌کند. همانطور که مشتری کالاها را در فروشگاه برمی‌دارد و پویش می‌کند، قیمت‌ها نمایش داده شده و محاسبه می‌شود. مشتری در برنامه با یک کشیدن انگشت ساده پرداخت می‌کند و از بخش صفحه نمایش کیوسک خارج می‌شود.

هزینه فضا

همانند حسگرهای خودپرداخت مشابه Amazon Go، برنامه‌های تلفن همراه پویش کن و برو نیازی به فضای اضافی برای پرداخت ندارند.

بهره‌وری

هنگامی که صحبت از کارایی می‌شود، در اینجا برخی از ملاحظات مربوط به خودپرداخت تلفن همراه قابل ذکر است:

  • با پویش تلفن همراه، زمان انتظار وجود ندارد. مشتری هنگام خروج از فروشگاه کدی را روی گوشی خود پویش می‌کند و صف‌ها به طور کامل حذف می‌شوند.
  • این سیستم همچنین هزینه‌های نیروی کار را کاهش می‌دهد. هزینه‌های تجهیزات نیز کاهش می‌یابد، زیرا سخت‌افزار بسیار کمی مورد نیاز است و مشتریان می‌توانند از دستگاه‌های خود استفاده کنند.
  • با استفاده از برنامه‌های تلفن همراه خودپرداخت، مشتریان بارکد محصولات را در حال حرکت پویش می‌کنند و یک نمای کلی در زمان واقعی از هزینه‌های خود دریافت می‌کنند.
  • دزدی از فروشگاه هنوز در این سیستم یک نگرانی است، با این حال تحلیل رفتار پویش هوشمند می‌تواند سرقت احتمالی را تشخیص دهد.
  • در مقایسه با سایر سیستم‌ها، این یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین سیستم‌ها است که ضررهای احتمالی را به طور موثرتری جبران می‌کند.
تجربه مشتری

یکی از مزایای این راه‌حل در مقایسه با اکثر راه‌حل‌های خودپرداخت این است که مشتریان کالاهای خود را در حال حرکت پویش می‌کنند و هزینه اقلام در زمان واقعی محاسبه می‌شود. نهایی کردن خرید را می‌توان در هر نقطه از فروشگاه انجام داد. این چیزی است که به قابلیت اطمینان، کاربردی بودن و لذت بردن از استفاده از این راه‌حل کمک می‌کند.

سرعت تراکنش مطابق با سیستم‌های حسگر محور و نوع RFID است، با افزایش بازرسی حس‌شده زمانی که مشتری اقلام را پویش می‌کند و می‌تواند به راحتی از چرخ خرید خارج کرده و جایگزین کند.

نتیجه‌گیری

با توجه به اینکه ۴۰ درصد از مصرف‌کنندگان، خدمات توسط خود را به تماس انسانی ترجیح می‌دهند و تعداد آنها در طول زمان افزایش می‌یابد، خرده‌فروشان باید به فکر اضافه کردن نوعی از خودپرداخت به فروشگاه‌های خود باشند. از جمله ۶ راه‌حل که در این مقاله ذکر شده است و راه‌حل‌های بیشتری که بعدها توسط خرده‌فروشان مبتکر ایجاد می‌شود، در نتیجه گزینه‌های زیادی در دسترس خواهد بود.

برای خرده‌فروشان مهم است که مزایا و معایب هر گزینه را سنجیده و تصمیم بگیرند که کدام سیستم خودپرداخت برای فروشگاه آنها مناسب است.

یک پیشنهاد!

اگر صاحب کسب و کار یا فروشگاه زنجیره ای هستید، سامانه یکپارچه فروشگاهی سبزافزار را بررسی کنید. این سامانه تلاش کرده تا بخش زیادی از مشکلات کاری شما را حل کند.

آشنایی با ویژگی های سامانه یکپارچه فروشگاهی
کتاب تجزیه و تحلیل کسب و کار در خرده فروشی
کتاب تجزیه و تحلیل کسب و کار در خرده فروشی – به زبان آدمیزاد مشاهده کتاب

دیدگاه ها

دیدگاه خود را ارسال کنید :

مطالب مرتبط
آخرین مطالب
تلگرام سبزافزار
تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت سبزافزار آریا است.