abrano+

۰ تا ۱۰۰ خرده فروشی

سبزافزار
آخرین به روز رسانی ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
خرده فروشی
زمان مطالعه: 11 دقیقه

همه چیز درباره خرده فروشی

تعریف خرده فروشی

خیاطی خرده فروشی: (Retailing) مفهوم جدیدی نیست و فرهنگ خرده فروشی با شکل گیری نخستین بازارها در تاریخ بشر، همراه انسان بوده است. لغت Retailer از ریشه ی یک واژه ی کهن فرانسوی (Tailer) اقتباس شده است که در مورد خیاط هایی که پارچه های خود را خُرد و تکه تکه میکردند مورد استفاده قرار می گرفت
خرده فروشی به معنای فروش کالا به کاربران نهایی، نه برای فروش مجدد،‌ بلکه برای استفاده و مصرف توسط خریدار است. خرده فروشی شامل فروش مستقیم از یک نقطه‌ی خرید به یک مشتری است که قصد استفاده از محصول را دارد. نقطه‌ی خرید می‌تواند یک فروشگاه خرده فروشی، یک فروشگاه اینترنتی،‌ یک کاتالوگ یا حتی یک تلفن همراه باشد. تولیدکنندگان مقادیر بالایی از محصولات را به خرده فروشان می‌فروشند و خرده فروشان تلاش می‌کنند تا این مقادیر را به مشتریان خود عرضه کنند. در ادامه اهمیت خرده فروشی، تفاوت آن با عمده‌فروشی و انواع مختلف فروشگاه‌های خرده فروشی توضیح داده می‌شوند.
به طور کامل اگر بخواهیم تعریف کنیم که تمام ابعاد آن را در بر بگیرد اینطور می‌گوییم‌: به فرآیند فروش کالا و محصول یا خدمت به مصرف‌کننده‌ی نهایی به‌طور مستقیم، در مکان تعریف‌شده همچون فروشگاه‌ها، مرکز خرید، کیوسک و… و در روش‌های بروز‌تر در سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها صورت بگیرد، خرده‌فروشی می‌نامند.
همچنین به شرایطی که در آن خدمت به مصرف‌کننده نیاز به تعداد زیادی از افراد برای خدمت‌رسانی دارد نیز جزیی از خرده‌فروشی است، همچون خدمات عام‌المنفعه مانند برق، آب و گاز. برای رسیدن به فرآیند خرده‌فروشی از یک مرحله اصلی به اسم عمده‌فروشی باید عبور کنیم که عمدتا خرده‌فروش‌ها محصولات خود را از عمده‌فروش‌ها به قیمت پایین‌تر گرفته و با قیمت بالاتر طبق مصوبه اتحادیه قیمت‌گذاری به مصرف‌کننده می‌رسانند.

عمده فروشی چیست؟

چنانچه بخواهید به‌صورت آنلاین محصولی را به فروش برسانید یا از طریق فروشگاه‌های خرده‌فروشی این کار را انجام دهید، در هر صورت اگر خودتان تولیدکننده‌ی محصول نباشید، باید محصولات مورد نظر را از عمده فروش تهیه کنید. عمده فروشی کسب‌وکاری است که به مقدار زیادی اجناس را خریداری کرده و آنها را به سایر کسب‌وکارها می‌فروشد.
بنابراین پاسخ کوتاه به این پرسش که عمده فروشی چیست این است که عمده فروش، واسطه است. این مدل کسب‌وکار بر این پایه است که عمده فروش، واسطه‌ی بین تولیدکننده‌ی محصول و سایر کسب‌وکارهایی است که می‌خواهند محصولات او را بفروشند.
عمده فروش با خرید محصول از تولیدکننده به قیمتی پایین‌تر از سایر کسب‌وکارها، به سود می‌رسد و این کار را معمولا از طریق تخفیف‌هایی انجام می‌دهد که به‌خاطر خرید در حجم بالا دریافت می‌کند.
مدیریت فروشگاه های زنجیره ای
نرم افزار یکپارچه فروشگاهی

در صورتی که صاحب کسب و کار و فروشگاه زنجیره ای هستید می توانید امکانات و ویژگی های نرم افزار فروشگاهی را مشاهده فرمایید.

۰ تا ۱۰۰ نرم افزار زنجیره ای

تفاوت عمده‌فروشی و خرده فروشی

تنها تفاوت اصلی بین این دوگونه‌ فروش در قیمت نهایی است که به مصرف‌کننده می‌رسد. و معمولا قیمت خرده‌فروشی بیشتر از عمده‌فروشی است. دلیل این تفاوت، حدف هزینه‌ سود فروش کالا به کاربران نهایی که شامل نیروی انسانی، اجاره مکان و تبلیغات در انواع مختلف است، می‌باشد. معمولا خود خرده‌فروش‌ها محصولات را از یک عمده‌فروش به صورت نقد یا چک زماندار گرفته و با قیمت بالاتر به فروش می‌رسانند. تقریبا می‌توان گفت غیر ممکن است یک عمده‌فروش، کالا را مستقیما به دست مشتری برساند.
البته استثنائاتی برای این موضوع، باشگاه‌های انبار کالا مثل کاستکو (Costco) و بی‌جی (Bj) در آمریکا هستند. این فروشگاه‌های خرده‌ فروشی یک شاخه از عمده‌فروشی و خرده‌ فروشی هستند که فروش‌شان مستقیما به مصرف‌کنندگان است. اما در حجم بالا، فروش را انجام می‌دهند که اغلب به آنها اجازه می‌دهد تا قیمت‌ها را پایین‌تر از سایر خرده‌ فروشانی که در حجم پایین می‌فروشند،‌ تعیین کنند.

انواع مختلف فروشگاههای خرده فروشی

retail marketing نوعی مارکتینگ است که به طور مستقیم بین خرده فروشی و مشتری صورت می گیرد. در حال حاضر روش های مختلفی وجود دارد که از طریق آن می توان بازاریابی خرده فروشی را انجام داد. اکثرا انواع مختلفی از رسانه ها باز می شوند تا بازاریابی خرده فروشی بتواند به صورت کارآمد انجام شود. همچنین موفقیت این خرده فروشی ها و فروشگاه های عمده بستگی به مکانی دارد که در آن افتتاح می شود. اکنون در اینجا انواع مختلفی از خرده فروشی ها وجود دارد که تقریباً در همه جا دیده می شود!
آیا در کسب و کار خود نیاز به سامانه مدیریت یکپارچه فروشگاهی دارید؟
فروشگاه های چند بخشی
همچنین موفقیت این خرده فروشی ها و فروشگاه های عمده بستگی به مکانی دارد که در آن افتتاح می شود. اکنون در اینجا انواع مختلفی از خرده فروشی ها وجود دارد که تقریباً در همه جا دیده می شود!
فروشگاه های خاص
این نوع فروشگاه ها ، همانطور که از نام آن مشخص است ، بیشتر در یک خط محصولات واحد متمرکز شده اند. آنها روی یک خط خاص از محصول تمرکز می کنند و سعی می کنند محصولاتشان خاص باشد. به عنوان مثال – فروشگاه کفش یا جواهر فروشی.
سوپر مارکت
این نوع فروشگاه های خرده فروشی اخیراً در حال افزایش است. در ابتدا آنها فقط به شهرهای بزرگ می پرداختند ، اما اکنون بالهای خود را حتی به شهرهای کوچکتر نیز گسترش می دادند.
دلیل این امر این است که سوپر مارکت ها مقصد یک طرفه برای انواع مشتری ها هستند. این نوع مغازه ها مساحت بزرگی را اشغال می کنند و در آنجا سعی می کنند تقریباً کالای مورد نیاز یک فرد عادی را بفروشند.
این شامل مواردی از مواد غذایی تا پوشاک ، جواهرات و لوازم التحریر است. در واقع ، آنها میوه و سبزیجات نیز می فروشند. و دلیل اصلی محبوبیت آنها این است که کالاهایی که در اینجا به صورت عمده خریداری می شوند ، با تخفیف های گسترده ای به فروش می رسند. این نوع فروشگاه ها عموماً دارای حجم بالا ، حاشیه کم و ترویج سلف سرویس هستند.
فروشگاه راحتی
همانطور که از نام این فروشگاه پیداست ، این فروشگاه ها در مکانی واقع شده اند که دسترسی به افراد آسان است. اینها معمولاً در مناطق حومه شهر واقع شده و قیمتهایی را که کمی بالاتر از نرخهای معمولی قیمت دارند شارژ می کنند. آنها هم مواد غذایی و هم کالاهای غیرغذایی را تهیه می کنند. این نوع فروشگاه ها به دلیل ارائه کالاهای استاندارد معروف هستند. محصولاتی که در اینجا به فروش می رسد با قیمت های پایین ثابت بوده و بنابراین حاشیه کم و حجم بالایی دارند.
بازار فروش کارخانه
تولید کنندگان این نوع فروشگاه ها را مدیریت می کنند. آنها معمولاً مازاد تولید خود را با قیمت های تخفیف دار به فروش می رسانند.
خرده فروشی موبایلی
شما می توانید حتی به وسیله موبایل شخصی خود، به خرده فروشی بپردازید، به نحوی که محصولات خود را در صفحه های اجتماعی به نمایش بگذارید از اپلیکشن هایی مانند اینستاگرام،دیوار و … استفاده کنید و بازاریابی خرده فروشی خود را مدیریت کنید
مراکز خرید
این یکی دیگر از انواع بازاریابی خرده فروشی است که کاملاً رواج دارد. آنها محصولات گسترده ای را ارائه می دهند و همه این موارد را در زیر یک سقف قرار می دهند.
همراه با محصول برای مقاصد تفریحی مانند تئاتر و بخش غذا گزینه های بسیار مناسبی نیز دارند.البته با چالش های بسیار زیادی روبرو هستند از قبیل چگونگی مدیریت مراکز تجاری
آیا نیاز به مدیریت مراکز تجاری و مجتمع ها دارید؟ می توانید امکانات سامانه را مشاهده کنید

بازاریابی خرده فروشیRetail Marketing

بازاریابی خرده فروشی نوعی بازاریابی است که در آن خرده فروشان سعی می کنند با ایجاد آگاهی در بین مشتریان ، محصولات خود را تبلیغ کنند و این به رشد علاقه مشتری به کالاها یا خدماتی که فروخته می شود کمک می کند. بازاریابی خرده فروشی نوعی مارکتینگ است که به طور مستقیم بین خرده فروشی و مشتری صورت می گیرد. در حال حاضر روش های مختلفی وجود دارد که از طریق آن می توان بازاریابی خرده فروشی را انجام داد. اکثرا انواع مختلفی از رسانه ها باز می شوند تا بازاریابی خرده فروشی بتواند به صورت کارآمد انجام شود.
بازاریابی خرده فروشی چیست ؟
بازاریابی خرده فروشی (retail marketing) به عنوان آن شکل از توابع بازاریابی تعریف می شود که در آن کالایی به طور مستقیم در فروشگاه های خرده فروشی به مشتری عرضه می شود.
سه کارکرد اصلی در بازاریابی خرده فروشی وجود دارد که شامل برنامه ریزی ، ارتقاء و ارائه محصول می باشد.
درک مفهوم بازاریابی خرده فروشی
خرده فروشی اکنون در بازاریابی خرده فروشی ، توزیع کالا در بین مشتریان از طریق یک رویکرد مستقیم انجام می شود. در اینجا خرده فروشی ، فروش کالاها و خدمات است که بین دو طرف اتفاق می افتد. یکی از تجار (فروشنده) و دیگری کاربر نهایی (خریدار) است.
بازاریابی خرده فروشی نوعی بازاریابی است که در آن خرده فروشان سعی می کنند با ایجاد آگاهی در بین مشتریان ، محصولات خود را تبلیغ کنند و این به رشد علاقه مشتری به کالاها یا خدماتی که فروخته می شود کمک می کند.
خرده فروشان از چندین استراتژی و رویکرد متفاوت برای بازاریابی کالاها و خدماتی که توسط آنها به فروش می رسد استفاده می کنند و بدین ترتیب ارزش فروش آنها افزایش می یابد.
بازاریابی خرده فروشی چیزی است که به برنامه ریزی زیادی قبل از اینکه در نهایت به مرحله اجرا در بیاید ، نیاز دارد . اولین قدم برای retail marketing برنامه ریزی است. سپس مرحله بعدی ترویج محصولی است که آنها می فروشند و سپس مرحله سوم و آخر که بر جنبه ارائه محصولات متمرکز است ، فرا می رسد.
هرچه محصول با زیبایی بیشتری ارائه شود ، مشتریان تمایل بیشتری به خرید آن خواهند داشت. اکنون اساسی ترین اقدامی که باید انجام شود تا بازاریابی کارآمد صورت بگیرد این است که کالایی که فروخته می شود باید بصورت منحصر به فرد به مشتریان ارائه شود.
غیر از این نیز باید سعی کنید بسته بندی خود را که باید به نظر ارگونومیک باشد ارائه دهید . قیمت گذاری محصولات را با در نظر گرفتن پتانسیل بازار تنظیم کنید و همچنین باید از کمپین فروش مراقبت کرد. همچنین ، در بعضی مواقع ، آنها سعی می کنند با تخفیف و اعتبار همراه شوند تا مشتریان بیشتری را نیز به خود جلب کنند.
در اینجا بازاریابی خرده فروشی توسط خرده فروشان انجام می شود. این خرده فروشان می توانند سازمان های فردی یا کلی باشند. آنها سهم خود را از این طریق تشکیل می دهند که کالاها بتوانند به طور موثری به دست کاربران نهایی برسند. به سادگی نمی توان خرده فروشان را از این ایده بازاریابی خرده فروشی شکل داد.
اصول-خرده-فروشی
اصول اصلی بازاریابی خرده فروشی
به طور عمده چهار اصل اساسی وجود دارد که پایه و اساس بازاریابی خرده فروشی بر روی آن ساخته شده است. اینها محصول ، قیمت ، مکان و ترفیعات هستند. کسی که بتواند هر چهار مورد از اینها را حفظ کند ، قادر خواهد بود تا بازاریابی خرده فروشی را به طور مؤثر پیش ببرد. در کنار تمامی این اصول نرم افزارهای مدیریت خرده فروشی نیز مهم است که جلوتر به آن می پردازیم
شما باید اطمینان حاصل کنید که بسته بندی شما خوب است ؛ در غیر این صورت ، ممکن است این یک خطر بزرگ برای مصرف کنندگان باشد. برای این کار ، سعی کنید بسته بندی خود را شیک تر و شخصی تر جلوه دهید. همچنین ، برای جذاب تر کردن آن ، سعی در انتخاب گزینه سازگار با محیط زیست داشته باشید .
محصول این مهمترین جنبه بازاریابی است. باید کالاهایی را داشته باشند که بتوانند به بازار عرضه کنند. این می تواند ملموس یا حتی نامشهود باشد. همچنین ، همراه با این بسته بندی نیز لازم است. و هرگز کافی نیست که تأکید شود که نوع مناسب بسته بندی چقدر مهم است. شما باید اطمینان حاصل کنید که بسته بندی شما خوب است ؛ در غیر این صورت ، ممکن است این یک خطر بزرگ برای مصرف کنندگان باشد. برای این کار ، سعی کنید بسته بندی خود را شیک تر و شخصی تر جلوه دهید. همچنین ، برای جذاب تر کردن آن ، سعی در انتخاب گزینه سازگار با محیط زیست داشته باشید .
قیمت این یکی دیگر از جنبه های مهم است که در جزئیات باید با آن بسیار محتاط باشید. اگر قیمت گذاری محصولات به شیوه صحیح انجام نشده باشد ، ممکن است تأثیر منفی بر تجارت داشته باشد. اما اگر با استراتژی های قیمت گذاری همگام هستید ، ممکن است قیمت تغییر دهنده بازی برای تجارت شما باشد. قیمت می تواند تجارت شما را به ارتفاعات جدید ببرد و سود زیادی برای شما به همراه آورد. حال باید اطمینان حاصل کرد که ضمن تعیین قیمت ها ، عوامل مختلفی را که تقاضای مشتریان ، رقبا ، سود ، شرایط بازار و موقعیت یابی محصول است ، در نظر بگیرید. بنابراین هنگامی که این پارامترها به درستی تحلیل شوند ، قیمت گذاری محصول می تواند انجام شود.
مکان این یک عامل مهم دیگر است که نمی توان آن را نادیده گرفت. هنگام وارد شدن به بازاریابی خرده فروشی ، راه اندازی یک خرده فروشی ضروری است. مهمتر از آن ، تصمیم گیری در مورد مکان مناسب برای آن باید در اولویت باشد زیرا هیچ نکته ای برای باز کردن یک موقعیت مکانی فروش در مکانی که بازدید از آن برای مشتریان ساده باشد وجود ندارد. این ممکن است امتیاز دیگری برای مشتریان باشد زیرا هیچ کس فقط برای خرید محصولات مورد استفاده روزانه خود مایل به رفتن به مکانی نیست که فراتر از راحتی آنها باشد. بنابراین هنگام راه اندازی فروشگاه باید این واقعیت را در نظر گرفت که در مکانی باشید که حداکثر مشتریان در آن قرار بگیرند.
ترفیعات این چهارمین اصل مهمی است که خرده فروشان در صورت موفقیت کسب و کار خود می بایست از آن پیروی کنند. با ترفیع یک محصول ، مشتریان از آن محصول آگاه می شوند. اگرچه با ترفیع آنها در مورد چندین ویژگی از محصولات که ممکن است برای آنها مفید باشد آشنا می شوند. اگر محصولی ترفیع نشود ، دیگر هیچ کس در مورد آن آگاهی نخواهد داشت. این ترفیعات بسیار ضروری است.
اهمیت بازاریابی خرده فروشی چقدر است ؟
بازاریابی در خرده فروشی نقش عمده ای در دنیای اقتصاد دارد. این شامل فروش مستقیم کالاها و خدمات به مردم است. در بازاریابی خرده فروشی ، رسانه ها نسبتاً در یک مقیاس بسیار بزرگ سازماندهی می شوند و سپس کالاها توسط این فروشگاه ها به کاربر نهایی ارائه می شود که در نهایت مصرف کننده است.
به طور کلی ، بازاریابی خرده فروشی یکی از کارکردهای بازاریابی است که توزیع محصولات را به مشتریان خود انجام می دهد. یکی از مهمترین مزایای بازاریابی خرده فروشی این است که راحتی و رفاه را در اختیار مشتریان قرار می دهد.
این نوع بازاریابی فعالیتهایی که مربوط به فروش محصول است را فراهم می کند. فروش محصولات از طریق کانالهای مختلف مانند مراکز خرید ، فروشگاههای کوچک و بزرگ و تلاش مستقیم برای بازاریابی مصرف کنندگان از طریق تماس با آنها یا ایمیل و غیره صورت می گیرد.

زنجیره‌ی تأمین خرده فروشی چطور کار می‌کند؟

زنجیره‌ی تأمین خرده فروشی شامل تولیدکنندگان،‌ عمده‌فروشان،‌ خرده فروشان و مشتری (کاربر نهایی) است. عمده‌فروش مستقیما با تولیدکننده در ارتباط است،‌ در حالی که خرده‌ فروش با عمده فروش و نه تولیدکننده ارتباط دارد. نقش‌های کلیدی در یک زنجیره‌ی تأمین خرده فروشی کلی به شرح زیر است:
  • تولیدکنندگان: کالاها را تولید می‌کنند،‌ از ماشین‌آلات، مواد خام و نیروی انسانی استفاده می‌کنند.
  • عمده‌فروشان: کالاهای نهایی را از تولیدکنندگان می‌خرند و آنها را در حجم بالا به خرده فروشان می‌فروشند.
  • خرده فروشان: کالاها را در حجم پایین با قیمت بالاتر و قاعدتا به قیمت پیشنهادی تولیدکنندگان برای خرده فروشی، به کاربر نهایی می‌فروشند.
  • مصرف‌کننده: کاربر نهایی است که کالاها را برای استفاده‌ی شخصی از خرده فروش تهیه می‌کند.
با این حال، استثنائاتی برای این زنجیره‌ی تأمین خرده فروشی کلی، وجود دارند. بعضی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خرده‌ فروشی جهان مانند والمارت (Walmart) و آمازون (Amazon) به قدر کافی بزرگ هستند که بدون نیاز به یک عمده‌فروش به عنوان واسطه، مستقیما با تولیدکنندگان سروکار داشته باشند.
آیا مایل هستید در مورد ۱۲ درس مهم خرده فروشی بیشتر بدانید؟

نرم افزار مدیریت خرده فروشی

تمامی موارد خرده فروشی را مورد بررسی قرار دادیم ولی باید در نظر داشت برای آنکه کسب و کار خود را بخواهیم گسترش دهیم و به دنبال امکاناتی همچون موجودی کالا، انبار گردانی راحت، فروش سریع صندوق فروشگاهی و فروش همزمان در چندین شعبه باشیم، باید به دنبال نرم افزار مدیریتی مخصوص به آن باشیم.
شاید بسیاری از کسب و کارهای کوچک مانند سوپرمارکت ها به صورت دستی حساب کتاب های خود را انجام دهند. یا دفتری برای حساب ها داشته باشند. اما باید در نظر داشت اگر کسب و کار بزرگتر باشد و نیاز به انبار گردانی یا نیاز به مشاهده صورت حساب مشتری های خاص داشته باشید دیگر نمی توانید به راحتی داخل دفتر قدیمی به دنبال حساب مشتری بگردید.
شرکت های زیادی راهکارهایی برای تسهیل فروش و خرده فروشی ارائه داده اند و نرم افزار مدیریت خرده فروشی خود را ارائه داده اند، اما شرکت سبز افزار آریا توانسته است موانع و مشکلات شرکت هایی مانند هایپرمی و انتخاب من و بسیاری از فروشگاه های کوچک و بزرگ دیگر را تسهیل بببخشد.
برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ خرده فروشی بهتر است از نرم افزاری استفاده کرد که بتواند تمامی حجم کاری را مدیریت و پشتیبانی کند. لذا در صورت داشتن کسب و کار خرده فروشی بهتر است با شرکت هایی که در این زمینه فعالیت و تجربه بیشتری دارند تعامل و اطلاعات بیشتری در رابطه با کسب و کار خود کسب کنید.
در صورت تمایل به مشاوره رایگان می توانید در این قسمت با ما در ارتباط باشید
منبع: marketing
کتاب تجزیه و تحلیل کسب و کار در خرده فروشی
کتاب تجزیه و تحلیل کسب و کار در خرده فروشی – به زبان آدمیزاد مشاهده کتاب

دیدگاه ها

دیدگاه خود را ارسال کنید :

مطالب مرتبط
آخرین مطالب
تلگرام سبزافزار
تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت سبزافزار آریا است.