نظام مشارکت ، یکی از مکانیزم های موثر در تغییر فضای سازمانی و ایجاد زمینه مناسب برای مشارکت کارکنان و از طریق ارائه پیشنهاد و یا مشارکت در حل مسائل می باشد .
نظام مشارکت ، نقش جاری سازی مستمر نو آوری و بهبود را با هدف همگانی کردن مشارکت و برقراری ارتباط پایین ترین سطح سازمان ، با بالاترین سطح آن را ایفا می نماید .
گرچه استقرار سیستم پیشنهادات ، باعث ارتقاء سطح بلوغ سازمانی و افزایش آمادگی کاری کارکنان می شود ولی عدم وجود روش اجرائی ساده و بهره ور را می توان یکی از مهمترین علل عدم رونق سیستم پیشنهادات در سازمان برشمرد.
از آنجا که اغلب انسانها علاقه دارند رفتاری را که به آن پاداش داده می شود تکرار کنند لذا روش اجرائی نظام مشارکت در پاسخ به این نیاز تدوین یافته است.
در قرآن کریم شور و مشورت نمودی از ایمان معرفی شده و تاکید می کند مسلمانان امور خود را بر اساس مشورت متقابل انجام دهند ( سوره شورا – آیه ۳۸)
آیه ۱۸ سوره زمر نیز گوش دادن به سخن دیگران و عمل کردن به نیکوترین آنها را موجبات هدایت انسانها دانسته و آنان را صاحبان عقل و خرد معرفی کرده است . در نظام جمهوری اسلامی ، مشارکت بعنوان یک شان و کرامت انسانی پذیرفته شده و ارائه نظر و پیشنهاد ، حق انسانها دانسته شده است.
تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت سبزافزار آریا است.